Hyppää sisältöön

5.4.7Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ruokailut

Eteneminen

Aikataulussa
  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kuvaus

Liikunnan ja nuorison palveluryhmä:

  • Uimahallien kahvilapalvelujen kilpailutuksessa ja sopimuksissa huomioitu ympäristönäkökulma ja suositeltu palveluntuottajia ottamaan toiminnassaan huomioon Tampereen kaupungin kestävän kehityksen tavoitteet esimerkkisuositusten avulla.
  • Nuorisopalveluilla käytössä Reilun kaupan tuotteet (kahvi) ja kasvisruokaa on lisätty tarjoiluissa. Yhteistyötä tehdään eri toimijoiden (kauppojen) kanssa hävikkiruoan hyödyntämisessä avoimessa toiminnassa.
  • Yhteistyö Voimian kanssa hävikkiruoan jakamisessa nuorisotiloilla.
  • Yhteistyötiloina Koivistonkylän,- Rantaperkiön, - Tesoman- ja Lielahden nuorisotilat. Kertakäyttöastioiden määrää on vähennetty tarjoiluissa.

Virallinen kuvaus

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen omissa ravintolapalveluissa, leireillä ja tapahtumissa tuodaan kasvisruoka tasavertaiseksi vaihtoehdoksi muun ruoan rinnalla. Suositaan lähiruokaa. Vältetään kertakäyttöastioita ja tarvittaessa käytetään biohajoavia astioita. Pyritään hävikkiruuan määrän pienentämiseen ja pohditaan mahdollisuuksia jatkossa toimittaa hävikkiruoka eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Kahvila- ja ravintolapalvelujen uudelleenkilpailutuksissa otetaan kriteeristöön mukaan ympäristönäkökulma ja edellytetään palvelutuottajilta ekologisia toimintatapoja, Reilun kaupan tuotteita ja kattavia kasvisvaihtoehtoja.
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)
  • Kustannukset 2023-2030

    virkatyötä tai < 100 000 €

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Toteutetaan aikavälillä 2021 - 2025

Hillintä ja sopeutuminen

Toimenpidekokonaisuus

Tietoja päivitetty 17.01.2024