Hyppää sisältöön

5.4.6Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ruokailut

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Idea
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva

Virallinen kuvaus

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen omissa ravintolapalveluissa, leireillä ja tapahtumissa tuodaan kasvisruoka tasavertaiseksi vaihtoehdoksi muun ruoan rinnalla. Suositaan lähiruokaa. Vältetään kertakäyttöastioita ja tarvittaessa käytetään biohajoavia astioita. Pyritään hävikkiruuan määrän pienentämiseen ja pohditaan mahdollisuuksia jatkossa toimittaa hävikkiruoka eteenpäin hyväntekeväisyyteen. Kahvila- ja ravintolapalvelujen uudelleenkilpailutuksissa otetaan kriteeristöön mukaan ympäristönäkökulma ja edellytetään palvelutuottajilta ekologisia toimintatapoja, Reilun kaupan tuotteita ja kattavia kasvisvaihtoehtoja.
(Hiilineutraali Tampere 2030-tiekartan mukaisesti)

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Toimenpidekokonaisuus

Hillintä, sopeutuminen ja kiertotalous

  • Kustannusarvioiden suuruusluokat aikavälillä 2024-2030

    virkatyötä tai < 0,1 milj. €
Tietoja päivitetty 08.04.2025