- Terveysvaikutukset
- Imagohyödyt
- Taloudellinen säästö hävikkiruoan pienentyessä
Toimenpidekokonaisuus
5.4. Ruokailu
Päästövähennysarvio
1 000 – 10 000 t CO₂e/vMuut hyödyt
SDG-tavoitteet
- 2. Ei nälkää
- 3. Terveyttä ja hyvinvointia
- 12. Vastuullista kuluttamista
- 13. Ilmastotekoja
Toimenpidekokonaisuuden kuvaus
Pirkanmaan Voimia lisää kasviproteiinien käyttöä ja vähentää ruokahävikkiä.
Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tapahtumissa kasvisruoka tuodaan tasaveroiseksi vaihtoehdoksi.
Päiväkodeissa ja kouluissa lisätään kasvisruoan osuutta.
Lukioissa kasvisruoka tarjoillaan linjastossa ensimmäisenä.
Kaupungin vieraanvaraisuudessa suositaan lähiruokaa.
Lisätään kaupunkilaisten tietoisuutta kestävästä ja terveellisestä ruoasta sekä mahdollisuuksista tuottaa ruokaa kaupunkiympäristössä.