Voimian toimipaikoissa vähennetään ruokahävikkiä kaikkien asiakasryhmien aterioissa, selvitetään hävikkiruuan hyödyntämisen uudet mahdollisuudet ja hyödynnetään mahdollinen hävikkiruoka parhaalla mahdollisella tavalla.
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)5.4.5Ruokahävikin vähentäminen
Eteneminen
Ei aloitettu
Suunnittelu
Toteutus
Valmis
Aikataulussa
Voimia arvioi toimintansa ja palvelunsa YK:n kestävän kehityksen (SDG) tavoitteiden pohjalta ja valitsi tärkeimmäksi kestävyystavoitteekseen ruokahävikin vähentämisen. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan vahvaa yhteistyötä asiakkaiden kanssa sekä tiedolla johtamista. Hävikkiä seurattiin päivittäin Hävikkimestari-järjestelmän kautta. Toimenpiteitä hävikin vähentämiseksi tehtiin niin toimipaikka- kuin yhtiötasolla. Lahjoitimme tähderuokaa ev.lut seurakuntien Ruokapankkiin ja myimme sitä toimipaikoissa ja ResQ-sovelluksen kautta.
Virallinen kuvaus
Kustannukset 2023-2030
virkatyötä tai < 100 000 €
Yhteenveto ja yhteystiedot
Aikajänne
Toteutetaan aikavälillä 2021 - 2025
Vastuuorganisaatiot
Hillintä ja sopeutuminen
Toimenpidekokonaisuus
Tietoja päivitetty 08.02.2024