Voimian toimipaikoissa vähennetään ruokahävikkiä kaikkien asiakasryhmien aterioissa, selvitetään hävikkiruuan hyödyntämisen uudet mahdollisuudet ja hyödynnetään mahdollinen hävikkiruoka parhaalla mahdollisella tavalla.
(Hiilineutraali Tampere 2030-tiekartan mukaisesti)5.4.2Voimian ruokahävikin vähentäminen
Eteneminen
- Ei aloitettu
- Idea
- Suunnittelu
- Toteutus
- Jatkuva
Aikataulussa
Hävikin seurantaa tehdään päivittäin Hävikkimestari-sovelluksessa toimipaikkakohtaisesti. Toimipaikoissa pyritään yhdessä asiakkaidemme kanssa toteuttamaan toimia hävikin synnyn ennaltaehkäisemiseksi. Tavoitteemme on hävikin vähentäminen ja mittariksi olemme määritelleet ruokahävikki-prosentin, vuoden 2024 toteuma oli 10 % tuotantokiloista. Hävikkiruokaa lahjoitetaan ev.lut seurakuntien Ruokapankkiin, nuorisokeskuksiin ja yhteisöruokailuun. Vuonna 2024 tähderuokaa myytiin 11 % enemmän edellisvuoteen nähden. Raportti lautashävikistä koulu- ja opiskelijaruokailusta on nähtävillä Voimian nettisivuilla.