Kaupungin tilojen suunnittelussa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan muuntojoustavuus ja yhteiskäyttö. Kaupungin hallinnoimien kohteiden ajallista käyttöastetta parannetaan avaamalla tiloja kuntalaisten käyttöön digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä sekä pidentämällä kohteiden omankäytön aukioloaikoja. Tilankäytön tehokkuus pienentää uusien tilojen tarvetta. Esimerkiksi hyvinvointikeskusten palveluaikoja lisätään vaiheittain, samoin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelussa lisätään omien tilojen yhteiskäyttöä. Myös tilojen iltakäyttöä lisätään ja tiloja avataan entistä enemmän kaupunkilaisten omaehtoiseen toimintaan (hyvinvointikeskukset, koulut, nuoriso- ja vapaa-aikatilat).
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)3.1.4Tilojen yhteiskäyttö
Eteneminen
- Ei aloitettu
- Suunnittelu
- Toteutus
- Jatkuva
Aikataulussa
Tilojen yhteiskäytön mahdollisuuksia mietitään palveluverkkosuunnittelun ja eri toimijoiden kanssa. Päiväkotien suunnitteluohjeisiin, jotka on päivitetty vuonna 2023, on määritelty tarkemmin ilta-, viikonloppu- ja omatoimikäyttöön liittyvät tilavaatimukset. Koulujen vastaava suunnitteluohje on päivityksessä. Tavoitteena saada päivitystyö valmiiksi loppuvuodesta 2024.
Virallinen kuvaus
Kustannukset 2023-2030
virkatyötä tai < 100 000 €
Tehtävät
Mitä nyt tehdään?
- 31.5.2023
Tampereen Tilapalvelut: Suunnitteluohjeen päivitys ja Varaamo-hanke
Yhteenveto ja yhteystiedot
Aikajänne
Toteutetaan aikavälillä 2021 - 2029
Aikajänne
Jatkuva
Hillintä ja sopeutuminen
Toimenpidekokonaisuus
Tietoja päivitetty 02.09.2024
31.12.2023
Sähkösuunnitteluohje on päivitetty. Tilaohjelmien tarkastus on käynnissä.
31.8.2023
Suunnitteluohjeen päivitys on käynnissä.
Osallistuttu Varaamo-hankkeeseen.
31.12.2022
Tilojen suunnittelussa huomioidaan yhteiskäyttö ja lisääntyvä iltakäyttö. Lukitukset, ilmastointi ja valaistus toteutetaan tilakohtaisilla ohjauksilla ja käyttömahdollisuuksilla. Suunnitteluohjeen päivitys on käynnissä.