- Terveysvaikutukset
- Imagohyödyt
- Taloudellinen säästö hävikkiruoan pienentyessä
Toimenpidekokonaisuus
5.4. Ruokailu
Päästövähennysarvio
1 000 – 10 000 t CO₂e/vMuut hyödyt
SDG-tavoitteet
- Ei nälkää
- Terveyttä ja hyvinvointia
- Vastuullista kuluttamista
- Ilmastotekoja
Eteneminen
12 % Valmis88 % Aikataulussa
Toimenpidekokonaisuuden kuvaus
Pirkanmaan Voimia lisää kasviproteiinien käyttöä ja vähentää ruokahävikkiä.
Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen tapahtumissa kasvisruoka tuodaan tasaveroiseksi vaihtoehdoksi.
Päiväkodeissa ja kouluissa lisätään kasvisruoan osuutta.
Lukioissa kasvisruoka tarjoillaan linjastossa ensimmäisenä.
Kaupungin vieraanvaraisuudessa suositaan lähiruokaa.
Lisätään kaupunkilaisten tietoisuutta kestävästä ja terveellisestä ruoasta sekä mahdollisuuksista tuottaa ruokaa kaupunkiympäristössä.
Toimenpiteet
- 5.4.1Toteutus (Aikataulussa)Voimian liiketoiminnasta hiilineutraalia
- 5.4.2Ei aloitettu (Aikataulussa)Joutsenmerkityt ateriat
- 5.4.3Toteutus (Aikataulussa)Tuotantokeittiön energiatehokkuus
- 5.4.4Suunnittelu (Aikataulussa)Voimian logistiikasta ympäristöystävällisempää
- 5.4.5Toteutus (Aikataulussa)Ruokahävikin vähentäminen
- 5.4.6Toteutus (Aikataulussa)Hävikkimestari-sovellus käyttöön
- 5.4.7Toteutus (Aikataulussa)Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden ruokailut
- 5.4.8Toteutus (Aikataulussa)Päiväkoti- ja kouluruokailut
- 5.4.9Toteutus (Aikataulussa)Lukioiden ruokailut
- 5.4.10Toteutus (Aikataulussa)Tredun ruokailut
- 5.4.11ValmisSosiaali- ja terveyspalveluiden ruokailut
- 5.4.12Toteutus (Aikataulussa)Tarjoilujen hiilijalanjälki
- 5.4.13Toteutus (Aikataulussa)Lähiruoan suosiminen Raatihuoneella
- 5.4.14Toteutus (Aikataulussa)Ruokapoliittiset linjaukset
- 5.4.15Toteutus (Aikataulussa)Lisätään kaupunkilaisten ymmärrystä kestävästä ruokajärjestelmästä
- 5.4.16Toteutus (Aikataulussa)Syötävien kasvien lisääminen
- 5.4.17ValmisKoulupuutarhojen perustaminen