Hyppää sisältöön

Eteneminen

Aikataulussa
  • Ei aloitettu

  • Suunnittelu

  • Toteutus

  • Valmis

Kuvaus

Raitiotie Hiedanrannan läpi kohti Lentävänniemeä on rakenteilla ja liikennöinti voi alkaa vuoden 2025 alussa. Raitiotien syöttöliikenteen alustavasti mahdollistavat liikennejärjestelyt mahdollistava asemakaava, katusuunnitelma sekä tiesuunnitelma hyväksytään on hyväksytty ja tilapäinen joukkoliikenteen vaihtoalue valmistuu raitiotien käynnistäessä liikennöintinsä. Lopulliset Hiedanrannan liikennejärjestelyt myös joukkoliikenteen toimivuuden osalta vaativat valtakunnan liikenteen ohjaamisen pääradan viereen. Tältä osin suunnittelu käynnistyy 2024.

Yleissuunnitelman mukainen pysäköinnin erottaminen erillisiin pysäköintitaloihin ja Hiedanrannan Kehitys Oy:n ratkaisut yhteiskäyttöautoista luovat mahdollisuuden uuden tyyppiseen liikennekäyttäytymiseen.

Virallinen kuvaus

Hiedanrannan liikennejärjestelmä perustuu raitiotiehen ja paikallisesti kestävän ja älykkään liikkumisen tapoihin. Hiedanranta toimii läntisen kaupunkiseudun joukkoliikenteen liityntäterminaalina raitiotieliikenteen käynnistyessä. Syöttöliikenteen alustavat ratkaisut ovat valmiit 2024.
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)
  • Kustannukset 2023-2030

    virkatyötä tai < 100 000 €

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Toteutetaan aikavälillä 2021 - 2025

Hillintä ja sopeutuminen

Tietoja päivitetty 02.01.2024