Kaupunki liittyy Kestävän purkamisen Green Dealiin ja toteuttaa sen ehtojen mukaisesti purkutoimenpiteet. Kiertotaloutta hyödynnetään valmisteltavana olevan kiertotaloussuunnitelman pohjalta ja viedään toimenpiteiksi vuosina 2023-2024. Rakentamisen ja suunnittelun prosessit suunnitellaan niin, että kaupungin rakennusten purkujätettä hyödynnetään enemmän rakentamisessa ja jätteen määrää sekä sen hyödyntämistä seurataan. Mikäli kaupungin uudisrakennus sijoittuu kiinteistölle, josta puretaan käyttökelvoton rakennus ensin pois, tarkastellaan aina puretun materiaalin hyödyntämismahdollisuudet uudisrakentamisessa.
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)
31.12.2023
Isommissa perusparannus- ja purkuhankkeissa on mukana kiertotalouskonsultti, joka organisoi purkumateriaalien hyödyntämisen.
Opinnäytetyön arvioitu valmistumisajankohta on 6/2024.
31.8.2023
KEINO:n kiertotalousakatemia, jossa Tilapalvelut oli mukana, on päättynyt 04/2023. "Akatemiassa osallistujaorganisaatiot etsivät tapoja huomioida kiertotalouden mahdollisuuksia erilaisissa rakentamisen hankinnoissa. Pilottihankintoina oli infra- ja talorakentamisen kohteita sekä uusien alueiden suunnitteluhankkeita. "Lähde: Kestävien & innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus (KEINO)
Yhtiössä on käynnissä opinnäytetyö Tilapalveluiden kiertotalouden nykytilasta.
30.4.2023
GD Kestävä purkaminen -sitoumusta pilotoidaan Keskusvirastotalon perusparannus ja laajennus -hankkeessa. Hankkeessa on lisäksi mukana kiertotalouskonsultti, ja siihen on tehty kiertotaloussuunnitelma.
Ahvenisjärven koulu on kiertotalouden ReCreate-pilottina.
Toteuma 2022
GD sitoumuksen vaatimuksia pilotoitu Kalevanpuiston koulun purussa ja pilotointikokemukset esitelty Tampereen kaupungille huhtikuussa 2022.