Hyppää sisältöön

5.4.13Lähiruoan suosiminen Raatihuoneella

Eteneminen

  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva
Aikataulussa

Vuoden 2023 lopun tilanne: Raatihuone on kaupungin tärkein edustustila, jonka tarjoiluissa on vuodesta 2020 suosittu lähiruokaa, raaka-aineiden saatavuus huomioiden (esim. tuoreen kalan saatavuus riippuu talvisin jäätilanteesta). Tarjoiluissa käytetään pääsääntöisesti lähituottajien tuotteita (liha, kala, vihannekset, kasvikset, leipomotuotteet, virvoitusjuomat, oluet). Tarjoiluja on vuodesta 2021 lähtien aloitettu painottamaan kala-kasvis-painotteisiksi. Raatihuoneen ravintolapalveluiden kilpailutuksessa vuonna 2023 korostettiin erityisesti ekologisuutta ja vastuullisuutta. Tarjoiluissa pyritään mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen sekä luonnon monimuotoisuuden huomioimiseen. Jo tarjoilujen suunnittelussa minimoidaan hävikki ja jäte. Käytännössä tarjoilu perustuu sesongin mukaiseen kasvisruokaan sekä järvikalaan. Jos tarjotaan lihaa, kyseessä on pääsääntöisesti laadukas kotimainen liha tai riista (peura), ulkomaisille vieraille joskus poroa. Myös vegaanisuus huomioidaan. Tarjoiluissa suositaan ilmasto- ja ympäristöystävällisiä raaka-aineita, kaudenmukaisuutta sekä tuotteita, jotka on tuotettu luonnon monimuotoisuutta tukevin menetelmin (tuote on luomusertifioitu, EU:n luomumerkki tai vastaava). Kaikissa tilaisuuksissa käytetään Reilun kaupan kahvia ja teetä, ja mahdollisuuksien mukaan myös muita Reilun kaupan tuotteita. Tarjoilut suunnitellaan kohderyhmän ja tilaisuuden luonteen mukaisesti yhteistyössä keittiöammattilaisten ja kaupungin suhdetoimintatiimin kesken. Mikäli kaupungin vieraanvaraisuuksia järjestetään ulkopuolisten toimijoiden tiloissa, esitetään vastaavat toiveet lähiruuasta ja kala-kasvispainotuksesta ravintolapalvelujen tuottajille. ** Aiempi raportointi: Raatihuone on kaupungin tärkein edustustila, jonka tarjoiluissa on vuodesta 2020 suosittu lähiruokaa, raaka-aineiden saatavuus huomioiden (esim. tuoreen kalan saatavuus riippuu talvisin jäätilanteesta). Tarjoiluissa käytetään pääsääntöisesti lähituottajien tuotteita (liha, kala, vihannekset, kasvikset, leipomotuotteet, virvoitusjuomat, oluet). Tarjoiluja on vuodesta 2021 lähtien aloitettu painottamaan kala-kasvis-painotteisiksi. Jos tarjotaan lihaa, kyseessä on pääsääntöisesti riista (peura), ulkomaisille vieraille joskus poroa. Myös vegaanisuus huomioidaan. Tarjoilut suunnitellaan kohderyhmän ja tilaisuuden luonteen mukaisesti yhteistyössä keittiöammattilaisten ja kaupungin suhdetoimintatiimin kesken. Mikäli kaupungin vieraanvaraisuuksia järjestetään ulkopuolisten toimijoiden tiloissa, esitetään vastaavat toiveet lähiruuasta ja kala-kasvispainotuksesta ravintolapalvelujen tuottajille. Vuoden 2023 alussa on aloitettu valmistautuminen raatihuoneen ravintolapalveluiden seuraavaan kilpailutukseen, jossa on tarkoitus huomioida kestävän kehityksen eri näkökulmat aiempaa laajemmin.

Virallinen kuvaus

Kaupungin vieraanvaraisuudessa suositaan lähiruokaa.
(Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartan mukaisesti)
  • Kustannukset 2023-2030

    virkatyötä tai < 100 000 €

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Toteutetaan aikavälillä 2021 - 2029

Aikajänne

Jatkuva

Hillintä ja sopeutuminen

Toimenpidekokonaisuus

Tietoja päivitetty 22.01.2024